Ontstoppen Tilburg

Ontstoppen biedt uitkomst bij een langzaam doorlopende afvoer of riolering. Wordt u moedeloos van langzaam weglopend afvalwater of die indringende rioollucht? Laat J.G. Riooltechniek dan uw afvoer of riool ontstoppen en spoedig zijn al uw ergernissen verdwenen.

U kunt een rioolontstoppingsbedrijf inschakelen bij verschillende soorten verstoppingen. We doen meer dan alleen het hoofdriool ontstoppen. Ook met een verstopte afvoer van de douche, gootsteen, hemelwaterafvoer of wc kunt u een beroep op ons doen. Neem contact op via 085 - 106 14 55 of gebruik het contactformulier om een offerte aan te vragen. Dan zullen we die vervelende verstopping binnen een handomdraai voor u verhelpen.

Werkwijze bij ontstoppen afvoer Tilburg

Een verstopte afvoerleiding is in de praktijk de meest voorkomende vorm van een verstopping. Bijvoorbeeld de afvoer van de douche, het bad, de keuken, de gootsteen, de wc, de regenpijp of de wasmachine. Als vuil zich er in ophoopt kunnen ze allemaal een ondoordringbare blokkade vormen voor het afvalwater.

Uiteraard is niet iedere verstopping even lastig te verhelpen. Soms komt u al een heel eind met uw eigen methoden. Het is wel goed om terughoudend te zijn met chemische middelen. Sommige kunnen ook schadelijk zijn voor uw afvoerleidingen. Mocht u zelf niet tot het gewenste resultaat komen kunt u een ontstoppingsbedrijf inschakelen om de leidingen weer vrij te maken.

Het ontstoppen van een smalle afvoerleiding doen we uitsluitend met een verenmachine. We laten de veer in de afvoer en rollen deze uit tot we bij de plek van de verstopping zijn gekomen. Vervolgens prikken we de blokkade door en halen de veer terug. Zodra de veer weer is ingerold spoelen we de afvoer na om ook de resten van de blokkade weg te krijgen. Tot slot testen we of het water weer goed wegloopt.

Werkwijze bij ontstoppen riool Tilburg

Bij het ontstoppen van het riool of een bredere afvoerleiding gaan we meestal iets anders te werk dan bij een smalle afvoerleiding. Vanwege de breedte van de standleiding van de riolering is de maximale diameter van onze verenmachine hier helaas niet toereikend. Daarom gebruiken we in deze gevallen hogedrukreiniging om de verstopping te lijf te gaan.

Om te beginnen maken we een opening in de rioolbuis. Daarna gaan we met een camera op zoek naar de precieze locatie van de verstopping. Nadat we een inschatting hebben gemaakt van de ernst en de locatie van de verstopping laten we een roterende spuitkop aan een veer naar binnen. Deze spuitkop spuit water met hoge druk door het riool en lost op die manier de verstopping op.

Hoe we de verstopping uiteindelijk ook aanpakken, we proberen er altijd voor te zorgen dat u zo min mogelijk overlast ervaart. Stank is vaak onvermijdelijk. Het is als bijproduct van de verstopping meestal ook vooraf al aanwezig. In vrijwel alle gevallen kunnen we een verstopping binnen een half uur verhelpen zonder hierbij al te veel troep naar boven te halen.

Voorkom de noodzaak tot ontstoppen in Tilburg

De meest voorkomende reden om te moeten ontstoppen is een opeenhoping van vuil in afvoerleidingen. Haar, zeepresten, vet en ander vuil klit naar verloop van de tijd samen aan de binnenzijde van de afvoerleidingen en veroorzaakt op deze wijze een blokkade. Naast de aangekoekte viezigheid kan een verzakt riool of een ingegroeide boomwortel ook de veroorzaker zijn van een verstopping.

Om een verstopte afvoer te voorkomen kunt u zelf ook het een en ander doen. Wees bijvoorbeeld heel selectief met wat u door de afvoer spoelt. Spoel geen vet door de gootsteen, gebruik een zeefje voor de etensresten, verwijder haren uit het doucheputje en zorg dat er geen exotische dingen in de wc terechtkomen.

En wanneer u het liefst het zekere voor het onzekere neemt kunt u er ook voor kiezen het riool preventief te laten reinigen. Op deze manier geeft u een verstopping geen kans. Bijkomend voordeel is dat we een zwakke plek in het riool al in een vroeg stadium kunnen ontdekken zodat we deze kunnen herstellen nog voordat het tot problemen leidt.

Contacteer J.G. Riooltechniek bij een verstopping in Tilburg

Is het u toch niet gelukt om die verstopping te voorkomen? Schakel dan J.G. Riooltechniek in om in Tilburg uw afvoer te ontstoppen. Het type verstopping doet er verder niet toe. Of nu gaat om het riool zelf, de afvoer van het hemelwater, de gootsteen of de wc, wij hebben voor ieder type verstopping een passende ontstoppingsmethode.

Bel ons op 085 - 106 14 55 of vraag vandaag nog een offerte aan via het contactformulier. Ook bij de aanleg of reparatie van uw riool kunt u een beroep op ons doen. Wij lossen in Tilburg en omgeving al uw rioolproblematiek op.