Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Tholen

Afvoer ontstoppen Tilburg

Het is mogelijk om zelf een verstopping in het riool op te lossen. Er zijn verschillende manieren beschikbaar hiervoor. Maar het is van groot belang om eerst te achterhalen waar de verstopping precies zit. U hebt opgemerkt dat er een verstopping is omdat het water niet goed of helemaal niet wegloopt. Het is handig om dit ook bij andere afvoeren te controleren om te zien of het probleem alleen bij deze specifieke afvoer ligt of dat het elders ook voorkomt. In geval van een goede doorstroming bij de andere afvoeren, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk bij deze specifieke afvoer. Als hetzelfde probleem zich echter manifesteert bij de andere afvoeren, is het verstandig om de hulp in te schakelen van Rioolgroep Zuidwest B.V..

Bij een dieperliggend probleem in de afvoer is het mogelijk dat er een borrelend geluid waarneembaar is in de afvoer en bij het doorspoelen van het toilet. Als uw afvoer volledig verstopt is, is het mogelijk dat het probleem niet bij u ligt maar bij de gemeente. Echter, om dit met zekerheid te kunnen zeggen, moet de erfscheidingsput gecontroleerd worden. Als u bekend bent met de locatie van deze put, kunt u deze inspecteren. In het geval dat er water in de scheidingsschacht aanwezig is, ligt het probleem bij de gemeente. Als de put echter droog is, bevindt het probleem zich in uw rioleringssysteem.

Rioolgroep Zuidwest B.V.: uw rioleur in Tilburg en omgeving!

Zelf de afvoer ontstoppen

Indien u merkt dat uw riool verstopt is, kunt u proberen dit zelf te verhelpen. Er zijn diverse mogelijkheden om dit te doen, namelijk door het gebruik van een plopper of soda. Plaats de plopper op de afvoer en druk stevig heen en weer, herhaal dit een paar keer. Spoel de afvoer door met een emmer water om de losgekomen viezigheid weg te spoelen. Hiermee kunt u meteen zien of het ontstoppen goed uitgevoerd is.

Als u te maken krijgt met lichte verstoppingen, kan soda een handige oplossing zijn. Begin met het koken van een volle waterkoker en giet het hete water rustig in de afvoer. Dit zal het hardnekkige vuil helpen losweken. Doe een half kopje soda in de afvoer en verdeel het gelijkmatig. Voeg dan een kopje azijn toe aan de soda. Deze combinatie veroorzaakt een sterke reactie. Laat het mengsel ongeveer een kwartier inwerken. Vul nogmaals de waterkoker en giet het gekookte water door de afvoer zodra dit klaar is. Dit zorgt ervoor dat de afvoer weer vrij is van eventuele resten en geeft direct aan of de maatregelen succesvol zijn geweest.

Hulp inschakelen bij een verstopte afvoer in Tilburg

Indien het zelf ontstoppen van de afvoer niet succesvol is geweest of als u het liever direct aan de specialist overlaat, kunt u met ons in contact komen. Door gebruik te maken van diverse technieken en onze uitgebreide kennis, lossen wij elke verstopping voor u op met behulp van de nieuwste apparatuur. Door te bellen naar 085 106 1455 kunt u ons inschakelen. Wij zullen u vervolgens verder helpen en de verstopping zo snel mogelijk voor u oplossen.


Rioolgroep Zuidwest B.V. staat voor u klaar in Tilburg
Over ons

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1455

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor ontstoppen afvoer?

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA

Reviews van Rioolgroep Zuidwest B.V.

Door Julian van der Linden
Op 29 februari 2024
10

Super bedrijf. Aanwezig op locatie binnen 24 uur en zeer goed werk geleverd.

Door Auke Lootsma
Op 14 december 2023
10

Proffessioneel en snel probleem opgelost, en ook advies en uitgelegd wat de (on)mogelijkheden gekregen. Kortom: natuurlijk hopen dat het niet meer gaat gebeuren, maar als het gebeurd zal ik ze zeker weer bellen.

Door Ivana Pesic
Op 14 augustus 2023
10

Wat een fantastische service. Ik belde in de ochtend en een paar uur later stond er al iemand voor de deur. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van wanneer de monteur ongeveer langs zou komen. De monteur Stef was erg vriendelijk en professioneel. Hij gaf handige tips en legde heel netjes uit wat hij aan het doen was aangezien ik erg nieuwsgierig stond te kijken. Hij hielp ook nog met zware lades terug zetten in mijn wastafel. Als ik meer dan 5 sterren kon geven dan had ik dat zeker gedaan!