Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Tholen

Rioolvliegjes bestrijden in Tilburg

Heeft u te maken met kleine zwarte vliegjes die opduiken in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Het lijkt erop dat u last heeft van rioolvliegjes die omhoog kunnen komen als gevolg van een rioolprobleem. Het is belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes om overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

De rioolvliegjes hebben meestal hun herkomst in het riool, zoals de naam doet verwachten. Met behulp van vocht en rottend afval kunnen de vliegjes overleven en dagelijks maar liefst 200 eitjes leggen. Om van de rioolvliegjes af te komen, is het van belang om eerst het rioolprobleem op te lossen. Anders blijft u last houden van de vliegjes.

Rioolgroep Zuidwest B.V.: uw ervaren rioleringsbedrijf in Tilburg!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Rioolvliegjes bevinden zich vaak in de omgeving van vochtige plekken waar voedingsrijk stilstaand water, zoals rioolwater met bacteriën, aanwezig is. Hier leggen de vliegjes graag hun eitjes. In vochtige schuren of garages, vochtige kieren of hoeken, verstopte hemelwaterafvoeren, vuilnisbakken en putjes kunnen rioolvliegjes zich soms ook nestelen.

Snel actie ondernemen

Het is om verschillende redenen verstandig om de rioolvliegjes te bestrijden. Besef dat de rioolvliegjes niet uit zichzelf weggaan en mogelijk gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich in rap tempo vermeerderen, waardoor de plaag alleen maar erger wordt. Om de vliegjes effectief te kunnen bestrijden, is het essentieel om te weten wat het rioolprobleem veroorzaakt en waar de eitjes liggen.

Gewoonlijk liggen deze eitjes in de omgeving van een lekkage of verstopping in de riolering, houd daarom toiletten en afvoerputjes goed in de gaten. Als u zeker wilt zijn van de juiste afvoer, dan kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Zorg ervoor dat u een beetje ruimte overhoudt, zodat er licht de afvoer in kan. Mochten hier vliegjes zitten, dan zullen ze omhoog vliegen en blijven plakken aan het tape. Indien de vliegjes zich met name in een specifieke hoek of kier bevinden, kunt u de plakbandtest ook toepassen.

Als u er zelf niet in slaagt om van de rioolvliegjes af te komen, kan het voorkomen dat ze blijven terugkomen. Zolang het rioolprobleem aanhoudt, zult u de vliegjes niet kunnen verdelgen. In dergelijke gevallen staan wij voor u klaar. U kunt ons bereiken via 085 106 1455 voor een blijvende oplossing met Rioolgroep Zuidwest B.V..

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met Rioolgroep Zuidwest B.V. via 085 106 1455 of via onderstaand offerte formulier.


Rioolgroep Zuidwest B.V. staat voor u klaar in Tilburg
Over ons

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1455

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA

Reviews van Rioolgroep Zuidwest B.V.

Door Julian van der Linden
Op 29 februari 2024
10

Super bedrijf. Aanwezig op locatie binnen 24 uur en zeer goed werk geleverd.

Door Auke Lootsma
Op 14 december 2023
10

Proffessioneel en snel probleem opgelost, en ook advies en uitgelegd wat de (on)mogelijkheden gekregen. Kortom: natuurlijk hopen dat het niet meer gaat gebeuren, maar als het gebeurd zal ik ze zeker weer bellen.

Door Ivana Pesic
Op 14 augustus 2023
10

Wat een fantastische service. Ik belde in de ochtend en een paar uur later stond er al iemand voor de deur. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van wanneer de monteur ongeveer langs zou komen. De monteur Stef was erg vriendelijk en professioneel. Hij gaf handige tips en legde heel netjes uit wat hij aan het doen was aangezien ik erg nieuwsgierig stond te kijken. Hij hielp ook nog met zware lades terug zetten in mijn wastafel. Als ik meer dan 5 sterren kon geven dan had ik dat zeker gedaan!