Identificeren van een gebrekkig afvoersysteem en wat te nemen

Het riool is een essentieel onderdeel van uw woning. Het is belangrijk dat het goed functioneert, maar soms kunnen er schade of defecten optreden. Wat zijn de signalen? En welke actie dient u te ondernemen?In deze blogpost worden verschillende symptomen van een beschadigd riool besproken, met mogelijke oplossingen om direct in actie te komen indien nodig.

Herkenbare problemen

Er zijn enkele problemen die kunnen duiden op een beschadigd riool. Er kunnen zich enkele kleine problemen voordoen zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen jaarlijks optreden, hoeft u nog niet te denken aan een kapotte riolering. Als de problemen blijven aanhouden, is het verstandig om het riool te laten inspecteren.

Een extra probleem met verstoppingen is een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw huis. Dit geeft ook aan dat er mogelijk sprake is van een kapotte riolering. Gemiddeld wordt ongeveer 20% van alle verstoppingsgevallen veroorzaakt door een defect riool. Indien u een kelder heeft, kunnen bij een kapotte riolering water of schimmel optreden in de kelder zelf of in de kruipruimte. In deze situaties is een inspectie of reparatie noodzakelijk.

Wat leidt tot een kapot riool?

Er zijn meerdere redenen waarom een riool defect kan raken. Zowel interne als externe omstandigheden zijn hierbij van invloed. Slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kunnen invloed hebben op defecten. Ook schade door slechte weersomstandigheden is een mogelijke oorzaak van problemen. Bij een toenemende belasting op het riool bestaat het gevaar dat het gaat scheuren.

Het riool kan van de gevel afscheuren of binnenin barsten door druk op het systeem. Wortelgroei en corrosie kunnen eveneens leiden tot een defect riool. In deze situaties is het aan te raden om een rioolinspectie te laten uitvoeren voordat men begint met de reparaties.

Redenen om uw riool te laten inspecteren

Vakkundigen hebben geavanceerde apparatuur om een beschadigd riool te detecteren. Door een inspectie van het riool uit te laten voeren, kunt u precies zien waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. U kunt kiezen uit twee methoden voor inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectietechnologie.

Een riooldetectiecamera is een speciaal soort camera die het riool in kan om de situatie te bekijken en de problemen in kaart te brengen. Het rookdetectie-apparaat verspreidt rook in de riolering en controleert dan waar die rook op bepaalde plekken verdwijnt. Waar de rook niet meer aanwezig is, geeft dit mogelijk de locatie van een lek in het riool aan.

U kunt de inspectie of reparatie van uw riool laten doen

Heeft u het idee dat u te maken heeft met een beschadigd riool? Of heeft u vaak hinder van rioolproblemen?Wij zijn er om u te helpen! Neem contact op met Rioolgroep Zuidwest B.V. via 085 106 1455 en plan een afspraak. Wij zijn er om u te ondersteunen met inspectie of reparatie.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1455

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Problemen met een verstopte gootsteen
> Riolvliegjes aanpakken wat kunt u doen
> Rioolgeur in huis