Riool ontstoppen Tilburg

Het riool ontstoppen is een klusje waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Dagelijks gebruiken we het riool meerdere malen, vaak is dit onbewust. We spoelen het toilet door, wassen onze handen, draaien een wasje en zetten de vaatwasser aan. Allemaal handelingen die er langzamerhand voor zorgen dat het riool verstopt raakt. Het riool ontstoppen is iets wat u zelf kunt doen als u de eerste signalen van een verstopping weet te herkennen. Is er sprake van een volledige verstopping, dan is de hulp van een professioneel ontstoppingsbedrijf vaak nodig.

Het riool krijgt helaas zelden de aandacht en onderhoud die het nodig heeft. Mede omdat het grotendeels uit het zicht is wordt dit vaak vergeten. Het is echter niet vanzelfsprekend dat uw riolering elke dag uw vuilwater afvoert. Uit ervaring weten wij dat men dit pas realiseert als er sprake is van een verstopping en het riool ontstoppen noodzakelijk is.

Zelf riool ontstoppen

Zelf een riool ontstoppen is niet de leukste bezigheid. Wij kunnen ons voorstellen dat u dat liever uitbesteed. Bel ons gerust op 085 - 106 14 55 om te vragen naar de mogelijkheden. Met onze 24-7 service en een vast scherp tarief kunnen wij u vast helpen. Wilt u toch eerst zelf proberen om de riolering te ontstoppen? Lees dan hieronder welke methoden er zijn en hoe deze toegepast dienen te worden.

Ontstoppen riool met plopper

De plopper zal in veel gootsteenkastjes staan. En dat heeft een goede reden. Bij een beginnende verstopping helpt dit in veel gevallen. Het riool ontstoppen met een plopper gaat als volgt:

 1. Leg de plopper in warm of heet water in de betreffende wasbak of gootsteen.
 2. Pak een natte doek en sluit de ontluchting van de gootstee hiermee af.
 3. Breng de plopper aan op de afvoer en zorg dat deze afvoer bijna vol is met water. En beweeg de plopper met een pompende beweging op en neer
 4. Laat minimale een have wasbak door de afvoer lopen om te testen of de verstopping is verholpen.
 5. Herhaal stap 3 als de verstopping nog niet verholpen is.

Riolering ontstoppen met soda en azijn

Een andere manier om een verstopt riool te ontstoppen is door gebruik te maken van soda en azijn. Dit is in veel huishoudens ook aanwezig. Deze manier van ontstoppen is ook geschikt om te gebruiken nadat u de plopper heeft gebruikt. Deze manier ontstopt niet alleen, het reinigt ook de afvoer. Ga als volgt te werk:

 1. Spoel de afvoer vast voor door een waterkoker met kokend water in de afvoer te gieten.
 2. Zorg voor een gelijke hoeveelheid aan soda en azijn. Een half kopje is voldoende.
 3. Schep de soda in de verstopt afvoer en voeg vervolgens de azijn toe.
 4. Laat dit mengsel een klein kwartiertje inweken.
 5. Spoel de afvoer met een minimaal één volle waterkoker met heet water door.
 6. Als de verstopping nog niet is verholpen kunt de plopper ook nog even gebruiken.

Mocht u echt last hebben van een hardnekkige verstopping en helpen de bovenstaande methoden niet? Laat u dan niet verleiden tot het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen. Deze middelen zijn niet alleen slecht voor het milieu, het kan ook serieuze schade aan uw riool veroorzaken. Deze bijtende ontstoppingsmiddelen tasten namelijk ook de rubbers van uw afvoer aan. Dit leidt in veel gevallen tot rioollekkage Dit geeft nog veel meer nare gevolgen als rioolstank in huis en de kans op rioolvliegjes. Daarnaast heeft u ook nog de kans dat de lekkage uw woning of inventaris aantast. Bovendien is het verhelpen van een rioollekkage veel ingrijpender dan het verhelpen van een verstopt riool.

Hoe raakt een riool verstopt?

Verkeerd gebruik van een riolering kan er snel voor zorgen dat het riool verstopt raakt. Een grote hoeveelheid toiletpapier, vochtige doekjes of incontinentiemateriaal zal er snel voor zorgen dat uw toilet verstopt raakt. Voor gootstenen zijn dit vaak etens- en vetresten. De kans op een verstopping wordt dus behoorlijk verkleint als u het riool gebruikt waarvoor het bedoeld is. Door het riool van tijd tot tijd te onderhouden door de manier van ontstoppen zoals hierboven omschreven toe te passen zal een verstopping ook minder snel optreden. Wilt u er zeker zijn van een schoon riool? Laat ons dan een rioolreiniging voor u uitvoeren.

Riool ontstoppen door J.G. Riooltechniek

J.G. Riooltechniek helpt u graag van een verstopping af in de omgeving van Tilburg. Met ruim 18 jaar aan ervaring en moderne apparatuur kunnen wij elke verstopping voor u verhelpen. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 - 106 14 55. Maar ook door ons contactformulier in te vullen kunnen wij u verder helpen.