Direct een rioleringsbedrijf nodig in Tilburg?Bel 085 106 1455Of vul het formulier in

Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Tholen
Riolvliegjes aanpakken wat kunt u doenRedactie, 28 januari 2024
Rioolgroep Zuidwest B.V.: uw ervaren rioleringsbedrijf in Tilburg!

Aalputmotjes of motmuggen, dat zijn de benamingen voor rioolvliegjes. In het geval van last van deze rioolvliegjes, kan er mogelijk een probleem zijn in de riolering. Wanneer u deze rioolvliegjes signaleert, is het verstandig om direct actie te ondernemen.

Wat zijn de kenmerken van rioolvliegjes?

Met afmetingen tussen de 1,5 en 7 millimeter zijn het kleine insecten die uw huis kunnen binnendringen via de allerkleinste openingen. Met hun behaarde vleugels die groter zijn dan hun lichaam, vallen deze insecten op. Daarnaast hebben ze grijsgoudkleurige lichamen en twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Ondanks hun korte levensduur van drie weken als volwassen exemplaren, planten deze kleine vliegjes zich op een snel tempo voort.

Er worden meestal 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen komen de larven tevoorschijn en binnen twee tot zes weken groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Hoewel ze overdag relatief kalm zijn, worden ze actiever en gaan ze zich voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels zodra de avond valt. Meestal wordt een rioolvliegjesplaag in huis veroorzaakt door een probleem met de riolering, vooral als er kapotte leidingen zijn. Lekkende gootstenen of verstopte toiletten trekken doorgaans deze insecten aan.

Wat kunt u doen om rioolvliegjes te laten verdwijnen?

Als u een plaag wilt aanpakken, moet u de broedplaatsen opsporen, meestal in stilstaand water of rottend organisch materiaal. Het is van cruciaal belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Het is mogelijk om bij reparaties professionele hulp in te schakelen om het probleem op te lossen.

Meestal bevinden broedplaatsen zich op plaatsen die in verband staan ​​met de riolering, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Buiten het huis vindt men ook andere plekken waar broedplaatsen zich kunnen ontwikkelen, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Een goede hygiëne is cruciaal om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat.

Herstel rioolproblemen snel, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Een andere nuttige tip is om de dakgoten regelmatig schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat voedsel dat ermee in aanraking komt direct wordt weggegooid.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1455

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


Logo van VCA
VCA

Reviews van Rioolgroep Zuidwest B.V.

Door Julian van der Linden
Op 29 februari 2024
10

Super bedrijf. Aanwezig op locatie binnen 24 uur en zeer goed werk geleverd.

Door Auke Lootsma
Op 14 december 2023
10

Proffessioneel en snel probleem opgelost, en ook advies en uitgelegd wat de (on)mogelijkheden gekregen. Kortom: natuurlijk hopen dat het niet meer gaat gebeuren, maar als het gebeurd zal ik ze zeker weer bellen.

Door Ivana Pesic
Op 14 augustus 2023
10

Wat een fantastische service. Ik belde in de ochtend en een paar uur later stond er al iemand voor de deur. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van wanneer de monteur ongeveer langs zou komen. De monteur Stef was erg vriendelijk en professioneel. Hij gaf handige tips en legde heel netjes uit wat hij aan het doen was aangezien ik erg nieuwsgierig stond te kijken. Hij hielp ook nog met zware lades terug zetten in mijn wastafel. Als ik meer dan 5 sterren kon geven dan had ik dat zeker gedaan!