Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Tholen
Identificeren van een gebrekkig afvoersysteem en wat te nemen Redactie, 6 maart 2024
Rioolgroep Zuidwest B.V.: uw rioleur in Tilburg en omgeving!

Het riool is een essentieel onderdeel van uw woning. Het is belangrijk dat het goed functioneert, maar soms kunnen er schade of defecten optreden. Wat zijn de signalen? En welke actie dient u te ondernemen?In deze blogpost worden verschillende symptomen van een beschadigd riool besproken, met mogelijke oplossingen om direct in actie te komen indien nodig.

Herkenbare problemen

Er zijn enkele problemen die kunnen duiden op een beschadigd riool. Er kunnen zich enkele kleine problemen voordoen zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen jaarlijks optreden, hoeft u nog niet te denken aan een kapotte riolering. Als de problemen blijven aanhouden, is het verstandig om het riool te laten inspecteren.

Een extra probleem met verstoppingen is een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw huis. Dit geeft ook aan dat er mogelijk sprake is van een kapotte riolering. Gemiddeld wordt ongeveer 20% van alle verstoppingsgevallen veroorzaakt door een defect riool. Indien u een kelder heeft, kunnen bij een kapotte riolering water of schimmel optreden in de kelder zelf of in de kruipruimte. In deze situaties is een inspectie of reparatie noodzakelijk.

Wat leidt tot een kapot riool?

Er zijn meerdere redenen waarom een riool defect kan raken. Zowel interne als externe omstandigheden zijn hierbij van invloed. Slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kunnen invloed hebben op defecten. Ook schade door slechte weersomstandigheden is een mogelijke oorzaak van problemen. Bij een toenemende belasting op het riool bestaat het gevaar dat het gaat scheuren.

Het riool kan van de gevel afscheuren of binnenin barsten door druk op het systeem. Wortelgroei en corrosie kunnen eveneens leiden tot een defect riool. In deze situaties is het aan te raden om een rioolinspectie te laten uitvoeren voordat men begint met de reparaties.

Redenen om uw riool te laten inspecteren

Vakkundigen hebben geavanceerde apparatuur om een beschadigd riool te detecteren. Door een inspectie van het riool uit te laten voeren, kunt u precies zien waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. U kunt kiezen uit twee methoden voor inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectietechnologie.

Een riooldetectiecamera is een speciaal soort camera die het riool in kan om de situatie te bekijken en de problemen in kaart te brengen. Het rookdetectie-apparaat verspreidt rook in de riolering en controleert dan waar die rook op bepaalde plekken verdwijnt. Waar de rook niet meer aanwezig is, geeft dit mogelijk de locatie van een lek in het riool aan.

U kunt de inspectie of reparatie van uw riool laten doen

Heeft u het idee dat u te maken heeft met een beschadigd riool? Of heeft u vaak hinder van rioolproblemen?Wij zijn er om u te helpen! Neem contact op met Rioolgroep Zuidwest B.V. via 085 106 1455 en plan een afspraak. Wij zijn er om u te ondersteunen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1455

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA

Reviews van Rioolgroep Zuidwest B.V.

Door Julian van der Linden
Op 29 februari 2024
10

Super bedrijf. Aanwezig op locatie binnen 24 uur en zeer goed werk geleverd.

Door Auke Lootsma
Op 14 december 2023
10

Proffessioneel en snel probleem opgelost, en ook advies en uitgelegd wat de (on)mogelijkheden gekregen. Kortom: natuurlijk hopen dat het niet meer gaat gebeuren, maar als het gebeurd zal ik ze zeker weer bellen.

Door Ivana Pesic
Op 14 augustus 2023
10

Wat een fantastische service. Ik belde in de ochtend en een paar uur later stond er al iemand voor de deur. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van wanneer de monteur ongeveer langs zou komen. De monteur Stef was erg vriendelijk en professioneel. Hij gaf handige tips en legde heel netjes uit wat hij aan het doen was aangezien ik erg nieuwsgierig stond te kijken. Hij hielp ook nog met zware lades terug zetten in mijn wastafel. Als ik meer dan 5 sterren kon geven dan had ik dat zeker gedaan!