Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Tholen

Heeft u te maken met een lek in uw riolering

Redactie tilburgverstopping.nl, 30 augustus 2024
Als er lekkage ontstaat in het riool, is Rioolgroep Zuidwest B.V. in Tilburg er voor u!

Wordt u geconfronteerd met een lek in uw rioolleidingen?Dit kan ernstige consequenties hebben, zowel voor uw gezondheid als voor uw financiën. Een indicatie van een lekke riolering is vaak de vieze geur die zich verspreidt.

Welke indicaties wijzen op een lekke rioleringsleiding?

Als u een onaangename geur ruikt, kan dit erop wijzen dat er een lek in uw riolering is. Het kan tevens gebeuren dat u de geur van de lekkende riolering van uw buren opmerkt. Wanneer u een natte plek op de vloer ziet, kan dit duiden op een lekkage in uw riolering.

Welke aspecten kunnen een lekkage in uw rioolsysteem teweegbrengen?

De gebruikelijke levensduur van een riolering bedraagt ongeveer 20-25 jaar. Echter kan het beheer van het rioolsysteem van invloed zijn op de levensduur. Gebrek aan onderhoud is vaak de oorzaak van problemen met het rioolsysteem.

Kan een lek in uw rioolbuizen gezondheidsproblemen veroorzaken?

Bij problemen met uw riolering brengen niet alleen uzelf, maar ook anderen gevaar met zich mee. Het kan voorkomen dat een lekkage in uw riolering ervoor zorgt dat u in direct contact komt met verontreinigd afvalwater, wat gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Zowel uw buren als uw huisdieren lopen mogelijk gevaar wanneer zij in contact komen met het besmette afvalwater.

Heeft uw rioleringssysteem last van een lek?

Indien er een lekkage optreedt in uw rioolsysteem, is het raadzaam om direct een expert op het gebied van riolering in te schakelen. Dit is een maatregel om schade aan uw woning te voorkomen. Er zijn meerdere opties beschikbaar om een rioollekkage op te lossen.

Indien gewenst kunt u gebruikmaken van relining als duurzame reparatiemethode voor het riool. Voor het repareren van bepaalde delen van het riool zonder dat er een complete renovatie plaatsvindt, kunt u gebruikmaken van relining. Met behulp van een speciale sok kan het lek in de rioleringsbuis worden opgelost.

U heeft ook de keuze om het defecte stuk te laten vervangen. Mocht het lek echter herhaaldelijk optreden of het riool al verouderd zijn. In dat geval is het beter om een rioolrenovatie uit te laten voeren.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1455 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA